Skal du have nyt tag? Her er tipsene til projektet

Et tag skal gerne være perfekt. Hvis der er blot små problemer med taget, kan det føre store konsekvenser med sig. Selv det mindste hul kan indtage vand, hvilket kan føre til fugt og potentielt skimmelsvamp under taget/på loftet. Det kan også være, du ligger inde med mere vidtrækkende problemer, hvor hele taget har brug for at blive skiftet. Eller måske har du bare lyst til et nyt tag, da det gamle ikke passer til husets nye farver el.lign. Lige meget, hvad årsagen burde være, så kræver projektet nogle overvejelser.

Sådan gør du projektet nemt

  • Du bør lægge et budget for, hvor meget tag du har råd til at fikse. Problemet med et tag er, at du ofte ikke blot kan fikse en del af det. Det ser bedst ud, hvis du tager det hele på én gang. Dette kan dermed også rykke prisen opad. Hvis du mangler penge til projektet, kan et lån uden renter hjælpe.
  • Det frarådes selv at stå for at lave nyt tag. At have en eller flere professionelle til at hjælpe kan både gøre projektet nemmere og hurtigere. Du bør dog tjekke rundt omkring efter de bedste tilbud på hjælp – og vælg aldrig folk, der har et dårligt omdømme eller dårlige anmeldelser. Det kommer du til at fortryde.
  • De skinnende tegl til taget kan se flotte ud, men undgå dem, hvis du kan. De kan ende med at irritere din nabo, og de er endda ulovlige nogle steder. Hvis du bor lidt afsides, kan du dog godt prøve disse tegl.
  • Hvis du har penge til overs, kan du prøve at indsætte solceller på dit tag. Dette er en stor investering, men det vil med tiden føre til besparelser på strøm. Få hjælp til investeringen her: consumerloans.dk/laan-uden-nemid/.